Земеделски производители от крайграничната община Болярово настояват да бъде променен срокът за почистването на

...
Земеделски производители от крайграничната община Болярово настояват да бъде променен срокът за почистването на
Коментари Харесай

Земеделци от Болярово искат промяна на срока за почистване на ливади и пасища

Земеделски производители от крайграничната община  Болярово  настояват  да бъде изменен срокът за почистването на ливади и пасища . Рискът от пожари в района е извънредно висок, безапелационни са и от общинската администрация. С настояването през днешния ден беше осведомен и президентът Румен Радев. 


Още в първия ден след приключването на периода на заповедта на служебния аграрни министър Христо Бозуков, с която беше неразрешено почистването на пасищата, в община Болярово е зародил пожар, сигнализира кметът на общината Христо Христов. 

" Първия ден, когато изтече срокът на заповедта, беше първият пожар в Болярово. 600 декара гора успяхме да спасим и общинските дърва за три обитаеми места, които отрязахме- 260 кубика дърва, през вчерашния ден за малко щяха да изгорят всичките.  

В общината има над 300 аграрни производители. 

Всички тия хора са принудени в най- огромните жеги, при 30-35 градуса температура да тръгнат с машините да чистят пасища. Всяко едно потегляне в полето сега основава благоприятни условия за пожари. Дано се вслуша Министерство на земеделието и Фонд ”Земеделие ” и трансформират тези периоди. 

С настояването за смяна на периодите, през днешния ден е осведомен и президентът Румен Радев по време на работна среща с кметската администрация. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР